Problem ze światłami.Swiecą sie cały czas mimo wył stacyjki.

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • lucek12
    Drive
    • 2010
    • 56

i jak sie dzisiaj sprawuje ?
  • fan
    Elegance
    • 2009
    • 760

Witam
    Od jakiegos czasu mam taki problem,pomimo wylaczonych swiatel i wyciagnietego kluczyka ze stacyjki przez caly czas swieci sie lewe swiatlo do jazdy dziennej (to przu halogenie).Czy ktos mial taki problem?Co to moze byc?p.s.dodam,ze zarowke wymienilem i dalej jest to samo,tak samo kasowalem blad VAGiem i odlaczalem akumulator.Nic nie pomoglo.Co to moze byc?
    Pozdrawiam
    Respect All,Fear No One!

Komentarz

• kowal 2002
      RS
      S_OCP Member
      • 2006
      • 5161

fan, a masz Autoscan samochodu? Jaka jest wersja Centralnej elektryki? Była kiedyś akcja serwisowana "flashowania" modułu CE, bo same zaświecały się światła. Sprawdź czy działa zamykanie/otwieranie szyb z pilota.
      Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
      Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)

Komentarz

• fan
        Elegance
        • 2009
        • 760

A co to jest Autoscan?Jak moge sprawdzic wersje centralnej elektryki?Co do opuszczania i zamykania szyb z pilota to za pierwszym razem jak dzisiaj sprawdzalem to opuscily sie wszystkie,ale tylne nie chcialy sie podniesc,musialem "normalnie"zamykac szyby.Pozniej wszystko dzialalo jak trzeba.Co to za akcja serwisowa byla z tymi swiatlami bo nie slyszalem?U mnie po podlaczeniu kompem byl komunikat,ze sa problemy z zarowka ze robi zwarcie,wymiana nic nie pomogla i dalej pokazuje blad w elektryce.
        Respect All,Fear No One!

Komentarz

• kowal 2002
          RS
          S_OCP Member
          • 2006
          • 5161

fan, sprawdziłem i Ciebie ta akcja chyba nie dotyczy ( tam zapalały się postojówki ).
          Autoscan to takie kompleksowe skanowanie VCDS-em wszystkich modułów w aucie, podane tam są dane poszczególnych modułów + ew. błędy jakie zgłaszają. Łatwiej wtedy o ewentualną diagnozę przyczyny usterki.
          Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
          Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)

Komentarz

• fan
            Elegance
            • 2009
            • 760

Jutro rano jade do elektryka,zobaczymy co powie.Kiedys w aucie kumpla caly czas swiecil sie kierunek i w ASO stwierdzili,ze to modul.Wymienili na gwarancji.Kowal 2002 dzieki za pomoc i pozdrawiam.
            Respect All,Fear No One!

Komentarz

• bohen
              L&K
              • 2009
              • 1260
              • Audi
              • CCZA 2.0 TSI RS 200 KM

fan, u mnie właśnie była akcja z tym palącym się kierunkiem. Diagnoza: uwalony BCM. Także jeżeli u ciebie świeci się żarówka od dziennych to na 99% też będzie sterownik do wymiany, bo to on odpowiada za podawanie napięcia na żarówki.

Komentarz

• fan
                Elegance
                • 2009
                • 760

Zamieszczone przez bohen
                fan, u mnie właśnie była akcja z tym palącym się kierunkiem. Diagnoza: uwalony BCM. Także jeżeli u ciebie świeci się żarówka od dziennych to na 99% też będzie sterownik do wymiany, bo to on odpowiada za podawanie napięcia na żarówki.
                A co to jest ten BCM?Wymienili na gwarancji,czy byla jakas akcja serwisowa,bo u mnie juz po gwarancji?
                Respect All,Fear No One!

Komentarz

• bohen
                  L&K
                  • 2009
                  • 1260
                  • Audi
                  • CCZA 2.0 TSI RS 200 KM

BCM to sterownik centralnej elektryki (niektórzy nazywają go modułem komfortu). U mnie wymienili na gwarancji. Żadnej akcji serwisowej nie było.

Komentarz

• fan
                    Elegance
                    • 2009
                    • 760

Zamieszczone przez bohen
                    BCM to sterownik centralnej elektryki (niektórzy nazywają go modułem komfortu). U mnie wymienili na gwarancji. Żadnej akcji serwisowej nie było.
                    Mam to wlasnie do wymiany i do zaprogramowania w swojej OIIFL.p.s.Dziwne ze na trzy OCTAVIE z mojej firmy to juz druga w ktorej "siadl"ten sterownik,pierwszy wymienili na gwarancji.

[ Dodano: Pon 12 Lis, 12 17:22 ]
                    Zamieszczone przez bohen
                    Tak tez bylo,musialem kupic modul komfortu,elektryk zaprogramowal i jest OK.Przy okazji wlaczyl mi tryb amerykanski swiatel i staging czyli test zegarow.p.s.Oczywiscie wszystko poza ASO. ASO TO ZŁO :evil:
                    Respect All,Fear No One!

Komentarz

Pracuję...